PRALINKA

Lingvistický korespondenční seminář

ÚFAL MFF UK, Praha

Soustředění 2011: Pacov

V historii druhé víkendové soustředění Pralinky se konalo 17.–19. června 2011 v městečku Pacov. Řešitelů se účastnilo 6, organizátoři měli v 8 lidech opět přesilu. Na půl dne přijela i Martina s maličkou Abigail, takže nakonec bylo na každého účastníka 1,5 organizátora.

Program byl docela podobný tomu loňskému. Seznamovačky ovšem nebyly potřeba, protože všichni účastníci přijeli stejným vlakem s organizátory. Místo toho jsme si radši zašli na náměstí pro zmrzlinu a podívali se trochu okolo. Večer jsme si vychutnali přednášku a potom u táboráku i špekáčky od vyhlášeného pacovského řezníka.

V sobotu dopoledne jsme se od Kristýny dozvěděli, jak se dělají pokusy na dětech, a Lěra nám pověděla, jak to vypadá v mozku. Syti poznatků a oběda jsme se vydali na výlet do Chýnovských jeskyní. Tam jsme za poněkud nevlídného počasí vyhlásili vítěze ročníku a rozdali zasloužené Pralinky a knížky. Cestou zpátky nepřestávalo pršet a knížky na to bohužel trochu doplatily. Všichni jsme potom ocenili teplo zapálených kamen a sušili jsme ostošest.

Večer přijel Martin Mareš (či MJ), pozvaný přednášející. Nato se odehrála hra, která ukončila dvouletou historii epizrůd v Pralince, a před spaním jsme si udělali v podkroví čajovnu z čaje, který přivezl Martin.

Martin se zavděčil zejména i svojí nedělní přednáškou o běžných i těch nejroztodivnějších systémech písma. Nemohla si ji vynachválit ani Abigail.

Zajímá-li vás, co se přednášelo, shromážděné materiály jsou k mání jako ZIP archiv.

Přihlásit se

Pokud již jsi řešitelem nebo organizátorem Pralinky, přihlas se zde.

Kontakt

Pokud by tě cokoli kolem Pralinky zajímalo a nenašel jsi uspokojivou odpověď zde nebo v aktuálním čísle, neváhej a napiš nám na adresu pralinka@ufal.mff.cuni.cz.

Jsme na Facebooku

Pokud používáš Facebook, můžeš nás na něm najít jako skupinu PRALINKA a sledovat aktuální dění.